Process par noziedzīgi iegūttu mantu - Kuzmina, Irina (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “Process par noziedzīgi iegūtu mantu”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt procesu par noziedzīgi iegūtu mantu, mantas atzīšanu par noziedzīgi iegūtu, rīcību ar noziedzīgi iegūtu mantu, analizēt tiesisko regulējumu un to piemērošanu praksē Latvijā un ārvalstīs, izprast kā notiek process par noziedzīgi iegūtu mantu, izprast iespējamos problēmjautājumus un piedāvāt to iespējamos risinājumus. Bakalaura darba uzdevums ir izprast noziedzīgi iegūtas mantas jēdzienu un krimināltiesisko regulējumu gūstot izpratni par mantas atzīšanas par noziedzīgi iegūtu procesu, tā uzsākšanas pamatiem, rīcību, kad manta tiek atzīta par noziedzīgi iegūtu. Analizēt Kriminālprocesa 59. nodaļā ietverto regulējumu procesam par noziedzīgi iegūtu mantu un to piemērošanu praksē. Bakalaura darba tēma ir aktuāla, jo aizvien biežāk notiek noziedzīgi nodarījumi, kas saistīti ar mantiska labuma gūšanu, tomēr noteikt vainīgu personu ir grūti, līdz ar to ir nepieciešams atrast un atrisināt problēmas regulējumā, kas dod iespēju atzīt mantu par noziedzīgi iegūtu, bez personas notiesājoša sprieduma. Atslēgasvārdi: process par noziedzīgi iegūtu mantu, Kriminālprocesa likuma 59. nodaļa, mantas atzīšana par noziedzīgi iegūtu, rīcība ar noziedzīgi iegūtu mantu.

Bachelor's thesis is "Proceedings regarding criminally acquired property ". The aim of the bachelor's thesis is to study and analyze the process of criminally obtained property, recognition of property as criminally obtained, handling of criminally obtained property. To study the legal regulation and its application in practice in Latvia and abroad, to understand how the process of criminally obtained property takes place. Find problems and offer solutions. The goal of the bachelor's thesis is to understand the concept of criminally acquired property, criminal law regulation of how property is recognized as criminally acquired, the basics of initiating proceedings for criminally acquired property, and the procedure when property is recognized as criminally acquired. To analyze the process included in Chapter 59 of the Criminal Procedure regarding criminally obtained property, their application in practice. The topic of the bachelor's thesis is topical, as more and more often criminal offenses related to gaining property are occurring, however, it is difficult to identify the guilty person, therefore it is necessary to find and solve problems in the regulation, which allows recognizing property as criminal. judgment. Keywords: proceedings concerning criminally obtained property, Chapter 59 of the Criminal Procedure Law, recognition of property as criminally obtained, handling of criminally obtained property
Proceedings regarding criminally acquired property
Keywords: Juridiskā zinātne; process par noziedzīgi iegūtu mantu; Kriminālprocesa likuma 59. nodaļa; mantas atzīšana par noziedzīgi iegūtu; rīcība ar noziedzīgi iegūtu mantu