Vidzemes reģiona galveno bibliotēku mācību pakalpojumi - Dmitrijeva, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2012)
Pētījuma temats ir „Vidzemes reģiona galveno bibliotēku mācību pakalpojumi”. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādi ir Vidzemes reģiona galveno bibliotēku mācību pakalpojumi un izvērtēt, kas ir atšķirīgs un/vai kopīgs mācību centru darbībā un bibliotēku mācību pakalpojumu sniegšanā. Pētījuma empīriskajai bāzei izvēlētas septiņas Vidzemes reģiona galvenās bibliotēkas. Rezultātā tika pierādītas divas pētījumā izvirzītās hipotēzes, ka Vidzemes reģiona galvenās bibliotēkas spēj apmierināt gan bibliotekāru, gan bibliotēkas lietotāju zināšanu papildināšanas vajadzības un, ka Vidzemes reģiona galveno bibliotēku mācību pakalpojumu darbība ir gan līdzīga, gan atšķirīga. Atslēgvārdi: Vidzemes reģions, publiskās bibliotēkas, mācību pakalpojumi.

The topic of bachelor work is „Vidzeme regional main libraries of training services”. The aim of study is to find out what is the Vidzeme regional main libraries of training services and to evaluate what is different and/or similar at the training centers and the libraries’ training services provision. Seven Vidzeme regional main libraries were selected for empirical basis of the research. In the result two hypotheses were proven, that the Vidzeme regional main libraries capable of meeting both librarians and library users to perfect their knowledge and needs of the Vidzeme regional main libraries training services activities are both similar and different. Keywords: Vidzeme region, public libraries, training services.
Vidzeme regional main libraries of training services
Keywords: Bibliotēkzinātne