Normatīvā regulējuma noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā un ar to saistīto apturēto bankas pārvedumu problēmas izpēte SIA "CARGO SERVICE" - Kims, Konstantīns (Latvijas Universitāte, 2020)
Banku ietekme uz uzņēmumu darbību, pildot NILLTFN jomas prasības, netika plaši izpētīta. Darba mērķis izpētīt ES un LR normatīvo aktu analīzi NILLTFN jomā un SIA CARGO SERVICE problēmu ar apturētiem bankas pārvedumiem un izstrādāt priekšlikumus. Autors secina, ka ES un LR normatīvo regulējumu NILLTFN jomā ir jāpilnveido. Sabiedrības darbība atbilst mūsdienas SSC tendencēm. Bankas, pildot prasības NILLTFN jomā, samazināja Sabiedrības darbības efektivitāti un pārnesa būtisku slogu. Autors piedāvā papildināt LR normatīvo regulējumu NILLTFN jomā. Lai palielinātu Sabiedrības efektivitāti, autors piedāvā automatizēt bankas pieprasījuma apstrādes procesu, pieņemt darbā grāmatveža palīgu un veikt banka pieprasījumu saskaņošanu ar prioritāti.

Banking impact on company operations while meeting AML/CTF requirements has not been extensively studied. The aim of the study was to research EU and Latvian legislation on AML/CTF and the problem of suspended bank transfers in LLC CARGO SERVICE and develop proposals for the improvement. Author concludes that EU and Latvian legislation on AML/CTF needs to be improved. Operations of entity corresponds to modern SSC trends. Bank, fulfilling the requirements of AML/CTF, reduced efficiency of entity and transferred a significant burden. Author proposed to supplement Latvian legislation on AML/CTF. In order to increase the efficiency of entity, author proposed to automate bank request processing, hire an assistant accountant and coordinate the bank requests with priority.
Research of legal framework on anti-money laundering and counter terrorist financing and its impact on problems with suspended bank transfers in LLC "CARGO SERVICE"
Keywords: Ekonomika; NILLTFN; apturētie bankas pārvedumi; efektivitāte; dalīto pakalpojumu centrs; AML/CTF