Starptautisko un Eiropas tiesību uz privāto dzīvi ierobežošana drošības dienestu operatīvajā darbībā - Pošeika, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2016)
Savā bakalaura darbā autors izceļ ļoti aktuālu mūsdienu problēmjautājumu, ar kuru saskaras sabiedrības daļa, kura dažādu apsvērumu dēļ tiek drošības dienestu redzeslokā, proti indivīda slepena izsekošana un noklausīšanās veicot operatīvo darbību. Darba mērķis ir skaidrot lasītājam kādos gadījumos ir pieļaujamas šādas darbības un kādos gadījumos tas ir tiešs starptautisko un Eiropas cilvēktiesību pārkāpums. Darbs ir strukturēts četrās nodaļās. Darbs ir izveidots tā, lai lasītājs izprot drošības dienestu izsekošanas un noklausīšanās tendenču attīstību no 20.gs līdz mūsdienām un izprastu autora galveno domu un ierosinājumus problēmjautājumu risināšanā, kad notiek kolīzija starp cilvēktiesību pārkāpumu un sabiedrības drošības vārdā veikto tiesību ierobežošanu.

In this bachelor thesis author highlights the most topical questions when intelligence and security services are working with specific part of the society. It's not the secret that these services often uses interception of the phone calls and e-mails, monitoring of the internet acitivity as a usual practice in their work. Purpose of this bachelor thesis – explain to the reader, when such actions are legal and when it’s violation of human rights. Thesis have four chapters. Thesis shows tendency development of the inteligence and security services from 20 century until our days, so the reader understands the ideas and the suggestions of the author, how to solve the problem of human rights violation when the safety of the society are main priority.
International and European privacy rights restriction on a result of intelligence services operational work
Keywords: Juridiskā zinātne; CILVĒKTIESĪBAS; DROŠĪBA; NOKLAUSĪŠANĀS; IZSEKOŠANA