Mednieku stāsti mūsdienu folkloras aspektā - Ervalde, Ieva (Latvijas Universitāte, 2012)
Mednieku stāsti mūsdienu folkloras aspektā. Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Baltu filoloģijas 3.kursa studentes Ievas Ervaldes bakalaura darbs. Darba vadītāja – profesore Janīna Kursīte – Pakule. Šis bakalaura darbs veidots balstoties uz mednieku stāstu krājuma „Mednieku stāsti un anekdotes. Barons Minhauzens un citi stāstnieki.”. Bakalaura darba mērķis ir analizēt stāstus pēc mūsdienu naratīvu pētniecības metodēm, apzināt medniekus kā sociālu grupu. Darbs sadalīts 3 nodaļās – pirmajā aplūko medniekus kā sociālo grupu, otrajā tiek analizēti stāsti pēc to tematikas, trešajā aplūkota stāstu struktūra un forma. Atslēgvārdi: mednieki, medības, stāsti, mūsdienu folklora.

Hunting Stories in the Aspect of Contemporary Folklore. A research work of the folklore studies third year student Ieva Ervalde (University of Latvia, Faculty of Humanities, Programme of Baltic Studies). Research work adviser professor Janīna Kursīte – Pakule. This bachelor paper is based on hunting story collection „Mednieku stāsti un anekdotes. Barons Minhauzens un citi stāstnieki”. The aim of bachelor paper is to analyse hunting stories using contemporary narrative research methods and to identify hunters as a social group. The work is divided into 3 sections – the first looks at the hunters as a social group, the second analyses hunting stories according to their themes, the third deals with the structure and shape of this stories. Key words: hunters, hunting, stories, contemporary folklore.
Hunting Stories in the Aspect of Contemporary Folklore
Keywords: Filoloģija