Uzņēmuma SIA "Vasara" finanšu pārskata datu analīze - Novickis, Renārs (Latvijas Universitāte, 2015)
Ekonomiskā, politiskā un sociālā sistēma, kas vērsta uz privātkapitālu piesaisti un tās radītie peļņas gūšanas taktiskie gājieni, pieprasa izglītotas personības, lai spētu pareizi uzturēt un palielināt savus aktīvus. Lielāks potenciālais ieguvums vienmēr saistās ar paaugstinātu risku tā iegūšanai. Atšķirībā no ierindas patērētājiem tikai skolots naudas pārzinātājs spēj novērtēt, cik svarīgi ir veidot iegribu robežas, lai beigās nepazaudētu ilga laika darbu. Šā rezultāta iespaidā darba autors izvēlas mudināt, ieinteresēt lasītājus būt aktīviem rīkojoties ar naudu. Darba mērķis ir uzņēmuma finanšu pārskatu analīze. Finanšu koeficientu teorētikskais raksturojums, pielietošana, analīze, pārbaude, secinājumi, priekšlikumi ir darba uzdevumi, kas darbā tiek vadīts par pamatuzdevumu. Ir jācenšās paraudzīties kā objektīvi iespējams novērtēt pieņemto lēmumu kvalitāti, lai mazinātu un saknē izskaustu risku zaudēt ieguldītos aktīvus, kas arī ir pamatuzdevuma izvirzītā problēma. Tas viss apkopots kā pētījums, kas palīdz netikai individuāliem investoriem, bet arī visai sabiedrībai kopumā. Darba noslēgumā apkopoti secinājumi un priekšlikumi, lai uzlabotu trūkumus un parādītu kopējo ainu, kas reizēm aiz emocionāliem aizspriedumiem paliek nepamanīta. Informācija tika ņemta no kvalitatīviem un uzticamiem avotiem. Darbs veidots, neskopojoties ar improvizācijas, inovācijas pieskaņu no autora puses, kas lielākoties saistīta ar mazu sākotnējo pieredzi darba tēmā. Tika ielikti naudas līdzekļi, laiks, emocījas, kas kopā tika mutēts par ļoti vērtīgu pievienoto vērtību darba autora personībā.

Economic, political and social system, that focuses on attracting private capital, and the resulting profit-making tactical moves require educated personalities to be able to properly maintain and increase their assets. The larger potential benefit is always associated with an increased risk in its acquisition. Unlike ordinary consumers only schooled cash custodian can appreciate how important it is to build whims border, to not loose a long time job. In the influence of this result the author chooses to urge, interest readers to be active in dealing with money. The aim of the work is the company's financial statement analysis. The theoretical characteristics of financial ratio, application, analysis, testing, conclusions and recommendations are the tasks, which are the basic objectives of the work. You should try to look how it can be objectively possible to assess the quality of decision making, to reduce and eradicate the root of the risk of losing the invested assets, which is also a core problem raised. This is all summarized as the study, which helps not only individual investors, but also the society as a whole. In the conclusion of the work, findings and recommendations are summarized, to improve the weaknesses and show the overall picture, which sometimes remains unnoticed beyond the emotional bias. Information was taken from qualitative and reliable sources. Work was designed, without the stint in improvisation, touch of innovation from the author, which are mostly associated with low initial experience in the work's topic. Money, time, emotions were used, which together were mutated as a very valuable added value in the author's personality.
Company's Ltd. "Vasara" Financial Reporting Data Analysis
Keywords: Ekonomika; analīze; apkopošana; informācija; novērtējums; saprašana