Pokera spēles pieredzes saistība ar lēmumu pieņemšanas kļūdām - Imša, Adriāns (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs ir izstrādāts, lai izpētītu saistību starp pokera spēlētāju spēles pieredzi un lēmumu pieņemšanas kļūdām. 119 latviešu pokera spēlētāji tika iekļauti šajā pētījumā. Viņi tika sadalīti divās grupās – eksperti (29) un amatieri (90). Tika izveidota un lietota oriģināla metode – Metode pokera pieredzes un lēmumu pieņemšanas kļūdu noteikšanai. Rezultāti parādīja, ka pokera spēlētājiem piemīt lēmumu pieņemšanas kļūdas un nav korelācijas starp pokera pieredzi un lēmumu pieņemšanas kļūdām, kā arī tika ievērots, ka situācijās, kas saistītas ar pokeru, lēmumi ir kļūdaināki nekā citās situācijās. Atslēgas vārdi: lēmumu pieņemšanas kļūdas, pokers, eksperts, pieredze, heiristikas

Bachelors’ thesis is developed to research the relationship between poker players’ game experience and decision making biases. 119 Latvian poker players were included in this research. They were separated into two groups – experts (29) and amateurs (90). An original method was developed and used – Method for determining poker experience and decision making biases. Results showed that poker players exhibit decision making biases and no correlation between poker experience and decision making biases was detected as well as in situations regarding poker, decisions are more biased than in other situations. Keywords: decision making biases, poker, expert, experience, heuristics
Relationship between poker experience and decision making biases
Keywords: Psiholoģija