"Dzīvības apdrošināšanas ar uzkrājumu kopsakarība ar mantojuma tiesībām" - Turka, Grēta (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba mērķis ir izteikt priekšlikumus likuma “Par apdrošināšanas līgumu” uzlabojumiem, papildinot to ar nodaļu, kurā būtu precīzāk atrunāts dzīvības apdrošināšanas, kā apdrošināšanas veida regulējums un tā sasaiste ar mantojuma tiesībām. Kā arī ņemot vērā ārvalstu tiesu praksi, vērst uzmanību uz iespējām, kā izvairīties no iespējamiem strīdiem un tiesas prāvām, kas varētu rasties nepietiekama dzīvības apdrošināšanas tiesību regulējuma dēļ. Darba gala rezultātā tiek piedāvāti iespējamie uzlabojumi likumā “Par apdrošināšanas līgumu”, kā arī konstatēts, ka Lielbritānijas normatīvie akti piedāvā plašāku dzīvības apdrošināšanas regulējumu, vienlaicīgi pierādīts, ka dzīvības apdrošināšana ir tiešā veidā saistīta ar mantojuma tiesībām.

The goal of the paper is to propose improvements of the law "about insurance contacts" by adding a section which more precisely talks about life insurance as a regulation of the type of insurance, and its connection with the law of succession. It also takes into account experiences of other countries, pointing out the possibilities how to avoid potential conflicts and lawsuits, that could occur as a result of insufficient regulation of life insurance laws. Possible law "about insurance contracts" improvements are being offered as a result of this paper. The paper also concludes that Great Britain's legislation offers more comprehensive regulation of life insurance, and at the same time it provides evidence that life insurance is directly correlated to the law of succession.
"Reciprocal interconnection between life insurance with reserves and inheritance law"
Keywords: Juridiskā zinātne