Uz riskiem balstītas pieejas pielietošana zvērinātu revidentu darbā - Vaičekauska, Diāna (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba tēma ir “Uz riskiem balstītas pieejas pielietošana zvērinātu revidentu darbā”. Darba mērķis ir, balstoties uz Starptautiskiem revīzijas standartiem un auditorfirmas metodoloģiju, novērtēt, kā revidējamās vienības uzņēmējdarbības vide un tās iekšējā kontroles sistēma ietekmē zvērināta revidenta iespēju savā darbībā samazināt riska līmeni, un izstrādāt ieteikumus revīzijas procesa uzlabošanai būtisku neatbilstības risku novēršanai. Maģistra darba ietvaros, pamatojoties uz autores novērojumiem, tika izstrādāti ieteikumi revīzijas procesa uzlabošanai būtisku neatbilstības risku novēršanai. Maģistra darba apjoms ir 96 lappuses, tas sastāv no 3 daļām, 24 tabulām, 24 attēliem, 2 pielikumiem.

The subject of the Master's work is “Application of a risk-based approach to the work of sworn auditors”. The aim of the work is to assess, on the basis of International Standards on Auditing and audit firm methodology, assess how the business environment of the audited entity and its internal control system influence the possibility of a sworn auditor to reduce the level of risk and make recommendations for improving the audit process to address significant non-compliance risks. Within the master's thesis, based on the author's observations, were developed recommendations to improve the audit process to address significant non-compliance risks. The master's work is 96 pages, consisting of 3 parts, 24 tables, 24 images, 2 attachments.
Application for a risk-based approach to the work of sworn auditors
Keywords: Ekonomika; Revīzija; Būtisku neatbilstību risks; Iekšējā kontroles sistēma; Kontroles procedūras