Darbvirsmas lietotņu izstrādes ietvaru salīdzinājums - Romāns, Jānis (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba ietvaros tika apskatīti un salīdzināti Windows operētājsistēmas darbvirsmas lietotņu izstrādes ietvari. Izpētot literatūras avotus, apskatīti gan aktuālie izstrādes ietvari, gan saistītie .NET ietvari un to saderība. Izpētīts operētājsistēmas versiju atbalsts, programmēšanas valodu atbalsts, kā arī definēti un salīdzināti ietvaru kvalitātes aspekti, tai skaitā salīdzināta ietvaru izstrādes aktivitāte. Veikta iespēju pieejamības pārbaude izstrādes vidēs, izveidota saskarnes komponentu paritātes tabula, kā arī veikts ietvaru veiktspējas salīdzinājums un resursu lietojuma mērījumi. Darba nobeigumā tika izstrādātas ietvaru izvēles vadlīnijas, kas sekmēs izstrādātāju un izstrādes vadītāju Windows lietotņu izstrādi un pilnveidi.

Within the bachelor’s thesis Windows desktop application frameworks were compared. Current development frameworks as well as related .NET Frameworks and their compatibility were examined through a review of available literature. Operating system version support and programming language support were examined. Quality aspects were defined and compared, including framework development activity. Feature availability was compared across integrated development environments, and a user interface component parity table was created. Framework performance and resource use were measured. Finally, guidelines were developed to enable software engineers and engineering managers to aid in Windows app development and enhancement.
Comparison of desktop app development frameworks
Keywords: Datorzinātne; Windows; darbvirsma; lietotnes; platformas ietvari