Huņņi un Romas impērija: konfrontācija un mijiedarbība 4.-5.gs. - Čeppe, Rihards (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbs „Huņņi un Romas impērija: konfrontācija un mijiedarbība 4. – 5.gs.” ir veidots kā huņņu un Romas impērijas attiecību apskats. Darbā aplūkotas militārās, politiskās un sociālās mijiedarbības starp huņņiem un Romas impēriju, kuru rezultātā huņņi un Romas impērija nonāca savstarpēji atkarīgās attiecībās, kas kļuva redzams laikā pēc huņņu valsts sabrukuma.

Bachelor thesis „The Huns and the Roman Empire: Confrontation and Interactions in the 4th - 5th Centuries” is structured as review of relationships between The Huns and The Roman Empire. In this thesis military, political and social fields of interactions are examined. As a result of before mentioned interactions Huns and Roman Empire became codependent as it was evident after collapse of Hunnish empire.
The Huns and the Roman Empire: Confrontation and Interactions in the 4th - 5th Centuries
Keywords: Vēsture