5-6 gadīgu bērnu matemātisko prasmju apguves veicināšana āra nodarbībās - Zunde-Komkova, Zane (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba autore: Zane Zunde - Komkova Kvalifikācijas darba nosaukums: 5-6 gadīgu bērnu matemātisko prasmju apguves veicināšana āra nodarbībās. Darba mērķis: pētīt un praktiski pārbaudīt 5-6 gadīgu bērnu matemātisko prasmju apguves veicināšanas iespējas āra nodarbībās. Darbs sastāv: ievads, divas daļas, piecas apakšnodaļas, secinājumi. Kvalifikācijas darba apjoms: 64 lpp, 14 tabulas, 16 attēli, 1 pielikumi, 41 literatūras avoti. Pirmajā daļā tiek analizēti dažādu autoru, zinātnieku un pedagogu literatūras avoti latviešu un angļu valodā par matemātikas prasmēm un āra nodarbībām pirmsskolā, kā arī matemātisko prasmju apguves veicināšanu āra nodarbībās 5-6 gadīgiem bērniem. Otrajā daļā tiek pētīta reālā situācija āra nodarbībās matemātisko prasmju veicināšanai. Tiek piedāvāti arī praktiski ieteikumi, kā veicināt matemātiskās prasmes āra nodarbībās.

Author of the qualification paper: Zane Zunde – Komkova Title of the qualification paper: Outdoor classes to Develop Maths skills of 5-6 years old children. Objective of the qualification paper: To research and put into practice the possibilities to develop maths skills of 5-6 years old children in outdoor classes. The qualification paper consists of the introduction, two chapters, five subdivisions, conclusions. Extent of the qualification paper: 64 pages, 14 tables, 16 pictures, 1 annexes, 41 sources of literature. The first part analyzes the literature sources of various authors, scientists and teachers in Latvian and English on mathematical skills and outdoor activities in preschool, as well as the development of mathematical skills in outdoor classes for 5-6 years old children. The second part studies the real situation in outdoor activities to develop mathematical skills. Practical advice is also offered how to develop mathematical skills in outdoor classes.
Outdoor classes to Develop Maths skills of 5-6 years old children
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; āra nodarbības; matemātiskās prasmes; 5-6 gadīgi bērni.; outdoor classes; maths skills