2 - 3 gadus vecu bērnu adaptācijas veicināšana pirmsskolas izglītības iestādē - Balode, Ginta (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba autore: Ginta Balode Darba nosaukums: 2–3 gadus vecu bērnu adaptācijas veicināšana pirmsskolas izglītības iestādē Darba veids: kvalifikācijas darbs Studiju programma: pirmsskolas izglītības skolotājs Darba zinātniskais vadītājs: Mg. Paed., Mg. Psych. Ilze Kricka Darba apjoms: 47 lpp., anotācija, ievads, 2 nodaļas ar apakšnodaļām, teorētiskā daļa, empīriskā daļa, secinājumi, priekšlikumi, tabulu skaits – 8, literatūras avotu skaits – 26, pielikumi – 2 Pētījuma mērķis: teorētiski analizēt, kā arī praktiski noskaidrot, kādas darba metodes sekmē 2 – 3 gadus vecu bērnu adaptācijas veicināšanu pirmsskolas izglītības iestādē. Galvenie darba uzdevumi: •Analizēt teorētisko literatūru par adaptācijas veicināšanu pirmsskolas izglītības iestādē. •Veikt praktisku pētījumu par veiksmīgas adaptācijas veicināšanu pirmsskolas izglītības iestādē ‘’X’’. Darba gaita: Kvalifikācijas darbā analizēti dažādu psihologu, pedagogu un pediatru ieteikumi adaptācijas veiksmīgai norisei. Pētījumā novēroti grupas bērni, kā arī veikta vecāku anketēšana un pārrunas. Darba izstrādes laikā hipotēze – 2 – 3 gadus vecu bērnu adaptācija būs veiksmīga, ja pirmsskolas izglītības pedagogs iepazīs katra bērna vajadzības, kā arī sadarbosies ar bērnu vecākiem, apstiprinājās. Atslēgas vārdi: adaptācija, adaptācijas veicināšana, pedagogu un vecāku sadarbība.

Author: Ginta Balode Title: Promotion of adaptation of preschool children of 2-3 years Type of work: qualification work Study program: Preschool teacher Scientific supervisor of the work: Mg. Paed., Mg. Psychic. Ilze Kricka Workload: 47 pages, Annotation, introduction, 2 chapters with subdivisions, theoretical part, empirical part, conclusions, suggestions, number of tables - 8, number of literature sources – 26, addition – 2. Aim of the research: to theoretically analyze as well as to find out in practice, using working methods contributes to the promotion of adaptation of preschool children at the age of 2 - 3 years. Main tasks: • Analyze theoretical literature on the promotion of adaptation in pre-school education. • Conduct a practical study on the promotion of successful adaptation in pre-school education institution '' X ''. Workflow: The qualification paper analyzes the recommendations of various psychologists, educators and pediatricians for successful adaptation. The study observed children in the group, as well as questionnaires and interviews with parents. During the elaboration of the thesis, the hypothesis - adaptation of 2 - 3 year old children will be successful if the preschool teacher learns the needs of each child and cooperates with the parents of the children. Keywords: adaptation, promotion of adaptation, cooperation between educators and parents.
Promotion of adaption of pre-school children aged 2-3
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; adaptācija; adaptācijas veicināšana; pedagogu un vecāku sadarbība; pedagogu un vecāku sadarbība