Bibliotēku nozares normatīvdokumentos izvirzīto izglītības prasību aktualitāte darba devēju vidū - Zalgaucka, Inga (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot Latvijas darba devēju izvirzītās prasības bibliotēku darbiniekiem un salīdzināt tās ar likumdevēju izvirzītajām izglītības prasībām šīs nozares speciālistiem. Par pētījuma teorētisko bāzi kalpo Birgera Hjorlanda (Birger Hjorland) teorija „Darbības lauka analīze bibliotēku un informācijas zinātnē” (Domain analysis in information science). Darbā izmantotā pētniecības metode - Latvijas Republikas normatīvo dokumentu analīze un daļēji strukturētas intervijas. Pētījuma rezultāti ļauj secināt, ka šobrīd spēkā esošie normatīvie dokumenti, kas izvirza izglītības prasības bibliotēku darbiniekiem neatbilst mūsdienu prasībām. Darba devēji atzīst, ka normatīvajos dokumentos, kas skar bibliotēku darbinieku izglītības prasības ir jāizdara grozījumus, pielāgojot tos informācijas sabiedrības un darba tirgus prasībām.

The purpose of this bachelor work is to study out requirements to library professionals postulated by employers of Latvia and compare them with educational requirements postulated by lawmakers. The theoretical background of this study is theory by Birger Hjorland „Domain analysis in information science”. The research method used in the work- the analysis of normative documentation of Latvia and partly structured interviews. The results of this research give answer- the valid normative documentation postulated educational requirements to library professionals do not conform with requirements of today. Employers consider the normative documentation has to be fitted requirements of information society and labour market.
The Urgency of Education Requirements for Employers in Normative Documentation of the Library Sector
Keywords: Komunikācijas zinātne