Uzņēmuma iekšējo informācijas sistēmu integrācija - Kārkliņš, Magnuss (Latvijas Universitāte, 2012)
Mūsdienās uzņēmumos informācijas sistēmas ir veidotas dažādos laika periodos, izmantojot dažādas tehnoloģijas, kas kopumā veido neviendabīgu informācijas sistēmu infrastruktūru, kas, savukārt, var radīt dažādas problēmas gan ar informācijas sistēmu uzturamību un mērogojāmību, gan ar datu integritātes nodrošināšanu. Darbā tiek pētītas dažādās informācijas sistēmu integrācijas pieejas, ar kuru palīdzību ir iespējams risināt izvirzītās problēmas. Tiek apskatīti gan iespējamie riski, gan ieguvumi, ko katra pieeja sniedz.

Information systems within enterprises have been built in different time periods, using different technologies, creating heterogeneous information system infrastructure that can cause numerous problemas related to information system maintainability and scalability as well as managing data integrity. Few of the information system integration techniques, that can provide solutions for the given problem domain, have been researched as well as potential risks and benefits.
Company internal information system integration
Keywords: Datorzinātne