Ietekmes uz vidi samazināšanas iespējas elektromontāžas uzņēmumā SIA "ARKO EL". - Goba, Elijs (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā apskatīta elektroenerģijas ražošanas ietekmes uz vidi problemātika pasaulē, veikta datu analīze, pētīta enerģijas ražošanas alternatīvas no atjaunojamajiem resursiem un analizēta citu valstu pieredze, pakāpeniski atsakoties no fosilā kurināmā elektroenerģijas ražošanā. Izpētīts Eiropas Savienības un Latvijas elektroenerģētikas nozares regulējums, atbalsta programmas un iespējamais-prognozētais ietekmes uz vidi samazinājums līdz 2030.gadam. Veikta ekspertu aptauja, kuras rezultātā noskaidroti četri energoefektīvākie risinājumi uzņēmuma “ARKO EL” ilgtspējīgas, videi draudzīgākas saimniekošanas nodrošināšanai. Rezultāti liecina, ka ieviešot apskatītās, pēc ekspertu atzinuma energoefektīvākās metodes uzņēmumā paredzams novērst CO2 emisijas, tajā pašā laikā ietaupot finanses.

The Bachelor's paper deals with problemacy of environmental impacts of energy production in the world. It includes the results of data analyses, research of alternative methods of generating electricity from renewable resources, as well as other countries' experience aiming at gradual elimination of fossil energy production. The author has studied energy sector regulations of European Union and Latvia, as well as support programmes and forecast of possible environmental impact decrease until 2030. Survey of expert's opinions was carried out, in the result of which four most energy efficient solutions for ensuring sustainable and environmental friendly management of the enterprise “ARKO EL” were found. The results prove that by implementing in the economic activity of the enterprise the most energy efficient methods according to expert opinion, carbon dioxide emissions can be reduced at the same time reducing the costs.
Possibilities of reducing negative impact on environment in an electric installations company SIA "ARKO EL".
Keywords: Vadībzinātne; Ietekme uz vidi; Ilgtspējīga saimnieciskā darbība; Energoefektivitātes uzlabošana; Ilgtermiņa prognozēšana; Environmental impact