Sportisko aktivitāšu nozīme tehnoloģiju laikmetā - Andzena, Samanta (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbā analizēta sportisko aktivitāšu nozīme tehnoloģiju laikmetā. Pētījumā apskatītas gan pozitīvās, gan negatīvās digitālo rīku puses fiziskās aktivitātes kontekstā. Tika veikta aptauja par valkājamo ierīču un lietotņu lietošanu sportā. Darba mērķis ir analizēt sportisko aktivitāšu nozīmi tehnoloģiju laikmetā, pievēršoties tehnoloģiju ietekmei uz fizisko aktivitāti, motivāciju un veselības uzlabošanu. Rezultāti apliecina, ka apzināta tehnoloģiju izmantošana var veicināt aktīvāku dzīvesveidu un uzlabot veselību. Darbā sniegti arī praktiski ieteikumi, lai veicinātu tehnoloģiju izmantošanu fizisko aktivitāšu laikā.

This thesis examines the role of sports activities in the technological age. The study explores both the positive and negative aspects of digital tools in the context of physical activity. A survey was conducted on the use of wearable devices and mobile applications in sport. The aim of the thesis is to analyze the importance of sports activities in the technological era, with particular focus on the impact of technology on physical activity, motivation, and health improvement. The results demonstrate that mindful use of technology can foster a more active lifestyle and enhance overall health. Practical recommendations are also provided to promote the effective use of technology during physical activities.
The importance of physycal activity in the age of technology
Keywords: Sporta zinātne; Sports; Fisiskās aktivitātes; Tehnoloģijas; Fiziskā veselība; Valkājamās ierīces