Vienvirziena izvilkumu izšūšana ar lentīti apguve mājturībā un tehnoloģijās 8.klasē - Vīnkalne, Dārta (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba „Vienvirziena izvilkumu izšūšana ar lentīti apguve mājturībā un tehnoloģijās 8.klasē” mērķis ir izpētīt šīs tehnikas apguves iespējas 8.klasē mājturības un tehnoloģiju mācību priekšmetā un izstrādāt mācību līdzekli - izdales materiālu kopumu, kas palīdz apgūt vienvirziena izvilkumu izšūšanu ar lentīti. Diplomdarba pirmajā nodaļā izpētīts pusaudžu vecumposms un mācību priekšmeta saturu reglamentējošie dokumenti, analizēts mācību līdzekļa raksturojums un apskatītas piemērotākās metodes mācību tēmas apguvei. Otrajā nodaļā izstrādāts mācību saturs tēmas apguvei, vērtēšanas kritēriji un tematiskais plāns. Analizētas mājturības skolotāju intervijas mācību līdzekļa izstrādei. Trešajā nodaļā aprobēts izstrādātais mācību saturs, mācību līdzeklis un analizēti skolnieču praktiskās darbības rezultāti. Autore secina, ka mācību tēma „Vienvirziena izvilkumu izšūšana ar lentīti” ir piemērota skolnieču vecumposmam. Rezultātā ir izstrādāts mācību līdzeklis tēmas apguvei.

Diploma thesis „Pulled Thread Embroidery with Ribbon in Home Economics and Technology Lessons in Grade 8 ” aim is to explore opportunities in learning this technique in Grade 8 at Home Economics and Technology Lessons and develop learning material. Handout material that helps to learn Pulled Thread Embroidery with Ribbon. Diploma thesis first chapter explores adolescents, subject content of regulatory documents, analyzed learning material description and explored literature on most effective teaching methods. The second chapter shows thematic plan, evaluation criteria and content of teaching theme. Author has analyzed two Home Economics and Technology teacher interviews about Pulled Thread Embroidery with Ribbon. In the third chapter content of Pulled Thread Embroidery with Ribbon has been approbated and the results of children work have been analyzed. Author concludes that Pulled Thread Embroidery with Ribbon is suitable for Grade 8 and as a result has developed learning material.
Pulled Thread Embroidery with Ribbon in Home Economics and Technology Lessons in Grade 8
Keywords: Pedagoģija; vienvirziena izvilkums; izšūšana; lentītes; mājturība un tehnoloģijas; mācību līdzeklis