Linux tīkla tilta efektivitātes novērtējums - Dreimanis, Andris (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba mērķis ir noskaidrot cik efektīvi mērogojas Linux tīkla tilts un kādas ir tā funkcionālās iespējas. Šāda virtuāla tilta izmantošana ir aktuāla, veidojot virtualizācijas risinājumus, lai varētu paredzēt un plānot virtuālo mašīnu izvietojumu un tīkla slēgumu. Darbā ir apskatīts gan Linux tīkla steka darbības princips, gan veikti dažādu līmeņu mērogojamības testi, gan aplūkotas tīkla tilta funkcionālās iespējas. Rezultāti parādīja, ka Linux tīkla tilts ir efektīvs veids kā veidot virtuālu tīklu. Sistēmas un tīkla veiktspēja ir apmierinoša arī pie lieliem tiltu daudzumiem un praktiski nemainīga pie daudziem savienojumiem viena tilta ietvaros un daudziem virtuālajiem lokālajiem tīkliem.

Objective of this thesis is to analyze scaling efficiently of Linux network bridge and find out its functional capabilities. Using such a bridge is important when making virtualization solutions to predict and plan distribution of virtual machines and network connections. The work covers operation of Linux network stack, includes scalability tests of different levels and overview of bridge functional possibilities. Results showed that Linux network bridge is efficient way to make a virtual network. Performance was satisfactory even with many bridges within one workstation and almost permanent with many connections and many virtual local networks within one virtual bridge.
Linux network bridge efficiency assessment
Keywords: Datorzinātne