Eiropas Savienības korupcijas apkarošanas politika un tās ietekme uz jaunajām dalībvalstīm - Zinkevičs, Vilis (Latvijas Universitāte, 2009)
Autors darbā apskata Eiropas Savienības korupcijas apkarošanas politiku un pastāvošos novērtēšanas un ietekmes instrumentus attiecībā uz tiesiskuma nodrošināšanu, kas sevī ietver arī korupcijas apkarošanu, dalībvalstīs. Darba ietvaros tiek analizēta Eiropas Savienības likumdošanas un pieņemto lēmumu korupcijas apkarošanas sekmēšanai atbilstība efektīvu korupcijas apkarošanas modeļu prasībām, kā arī analizēta Eiropas Savienības izstrādāto mehānimsu un veikto aktivitāšu efektivitāte un ietekme uz jaunajām dalībvalstīm – Bulgāriju un Rumāniju, korupcijas apkarošanas jomā. Maģistra darba izstrādes rezultātā tika sniegts plašs informācijas klāsts par pētāmo jautājumu, veikta problemātikas analīze un izdarīti atbilstoši secinājumi.

Within this masters thesis author has examined subject of European Union policy against corruption and its'existing assessment and influence tools with regard to the rule of law on Member States. This includes the fight against corruption as well. Author has analyzed European Union's legislation and decisions taken in order to combat corruption and their compliance with requirements stated in corruption fighting models and impact on new Member States i.e. Bulgaria and Romania as regards fight against the corruption. Within this master thesis author has given wide range of information on the research subject, conducted analysis of topical problems and made consecutive conclsions.
European Union's policy against corruption and it's impact on new Member States
Keywords: Ekonomika