Ķīmiskā sastāva izvērtējums smiltsērkšķos - Gutins, Grigorijs (Latvijas Universitāte, 2017)
Ķīmiskā sastāva izvērtējums smiltsērkšķos. Gutins G., zinātniskā vadītāja lekt. ķīm. maģ. Gigele R. Bakalaura darbs, 40 lappuses, 18 attēli, 22 tabulas, 16 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā tika apkopota informācija par smiltsērkšķu sastāvu, kā arī askorbīnskābes, dzelzs, kalcija, magnija, kālija un nātrija kvantitatīvās noteikšanas metodēm. Tika veikta askorbīnskābes noteikšana smiltsērkšķos, titrējot ar Tilmana reaģentu, fotometriska dzelzs satura noteikšana, atomabsorbciometriska dzelzs, kalcija un magnija noteikšana, kā arī kālija un nātrija noteikšana ar liesmas fotometru smiltsērkšķu ogās.

Evaluation of chemical composition of buckthorns. Gutins G., supervisor lect. Mg. chem. Gigele R. Bachelor paper, 40 pages, 18 figures, 22 tables, 16 literature references. In Latvian. The information about sea buckthorn contents as well as methods of ascorbic acid, iron, magnesium, calcium, sodium and potassium determination have been studied. Ascorbic acid was determined with Tillman’s reagent, iron was determined by fotometry, iron, calcium and magnesium content was determined by atomic absorption spectrometry, as well as sodium and potassium determination using flame photometer was carried out.
Evaluation of chemical composition of buckthorns
Keywords: Ķīmija; C vitamīns; Dzelzs; Kalcijs; Magnijs; Kālijs