Laulības šķiršana tiesā - Nadziņa, Estere Līva (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Laulības šķiršana tiesā”. Tēmas aktualitāte saistīta ar laulības šķiršanas skaita pieaugumu pēdējos gados, kā arī izdarītajiem grozījumiem 1937.gada Latvijas Republikas Civillikumā par šķirtās dzīves posma laika perioda saīsinājumu no trīs uz vienu gadu. Darba mērķis ir laulības šķiršana tiesā izpēte, kā arī normatīvo tiesību aktu analīze un salīdzināšana. Darba uzdevumi ir izpētīt Latvijas tiesisko regulējumu laulības šķiršanas jomā, kā arī noskaidrot laulības šķiršanas procesa īpatnības un izpētīt laulības šķiršanas procesuālo kārtību tiesā.

The theme of the Bachelor's work is “divorce proceedings in court.” The highlight of the topic is related to the increase in the number of divorces in recent years, as well as the amendments made to the Civil Law of the Republic of Latvia of 1937 on the shortening of the period of separation from three to one years. The purpose of the work is to study the procedural procedures for divorce in court, as well as analysis and comparison of laws and regulations. The terms of reference are to examine the legal framework of Latvia in the field of divorce, as well as to clarify the specificities of divorce proceedings and to examine the procedural procedures for divorce in court.
Divorce proceedings in court
Keywords: Juridiskā zinātne; tiesa; laulības šķiršana; tiesiskais regulējums; prasības pieteikums