Ārvalstu tiešo investīciju plūsmu dinamika un to ietekmējošie faktori Latvijā no 2000.līdz 2010.gadam - Kravčuks, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā ir izpētīta ārvalstu tiešo investīciju plūsmu dinamika Latvijā, galvenie ārvalstu tiešo investīciju ietekmējošie faktori, kā arī šo faktoru ietekme uz ārvalstu tiešo investīciju plūsmām Latvijā. Bakalaura darba pirmā nodaļa ir teorētiska. Tajā, balstoties uz publicētās zinātniskās literatūras izpēti, tiek aprakstīts ārvalstu tiešo investīciju jēdziens un faktori, kuri ietekmē ārvalstu tiešas investīcijas. Darba otrā nodaļa ir analītiska. Tajā tiek aplūkoti Latvijas Bankas dati par ārvalstu tiešo investīciju plūsmām (neto darījumi un atlikumi) un to izmaiņas Latvijā no 01.01.2000 līdz 31.12.2010. Darba trešā nodaļā ir pētnieciska, un tajā tiek pētīti faktori, kuri ietekmēja ienākošās ārvalstu tiešo investīciju plūsmas Latvijā attiecīgā laika posmā. Atslēgvārdi: ārvalstu tiešās investīcijas, ĀTI

In this bachelor’s work includes research on foreign direct investment flows in Latvia, main influencing factors and its impact on foreign direct investment flows in Latvia First chapter in bachelor’s work is theoretical. In that based on published scientific literature is described the concept of foreign direct investments and its influencing factors. Second chapter is analytical. In that are show data of the Bank of Latvia about foreign direct investment flows (net inflows and balance) and its dynamics in Latvia from 01/01/2000 till 31/12/2010. Third chapter is research part and its focus on factors that influence foreign direct investment flows in Latvia in the same period. Key words: foreign direct investment, FDI
Dynamics and influencing factors of Foreign direct investments in Latvia, 2000-2010
Keywords: Ekonomika