Skolotāju profesionālo organizāciju tīmekļa vietņu dizaina izstrādes vadlīnijas - Poga, Anna (Latvijas Universitāte, 2020)
Tīmekļa vietnēs dizainam ir svarīga loma. Tas nosaka, kā lietotājs uztver sniegto informāciju, un sniedz priekšstatu par uzņēmumu vai asociāciju. Darbā tiek pētītas un apkopotas tīmekļa vietņu vadlīnijas lietotāju pieredzes (UX) dizaina jomā, kuras var pielietot skolotāju profesionālo organizāciju vietnēm. Apskatīti populārākie rīki lietotāju saskarnes dizaina izstrādei un izpētītas vairākas esošas skolotāju profesionālo organizāciju tīmekļa vietnes to dizaina aspektā. Pētījuma rezultātā izveidots Latvijas Informātikas skolotāju asociācijas (LISA) tīmekļa vietnes prototips, ņemot vērā lietotāju prasības un UX dizaina vadlīnijas. Prototipu iespējams izmantot esošās vietnes uzlabošanā. Pētījuma rezultātus var izmantot arī citu skolotāju profesionālo organizāciju tīmekļa vietņu izstrādē vai uzlabošanā.

Design plays an important role in websites. It determines how the user perceives provided information and gives an idea of the company or association. In the paper author researches website guidelines in the field of user experience (UX) design, which can be applied to the websites of teachers’ professional institutions. Author reviews the most popular tools for user interface design and examines several existing websites of teachers’ professional institutions in terms of their design. As a result of the research, a prototype of the Latvian Informatics Teachers’ Association website has been created, taking into account user requirements and UX design guidelines. The prototype can be used to improve an existing website. The results of the research can be used for the development or improvement of websites of other teachers’ professional institutions as well.
Web design guidelines for teachers' professional institutions
Keywords: Datorzinātne; tīmekļa vietne; lietotāju pieredze; UX dizains; dizaina vadlīnijas