Garīgajā aprūpē nodarbināto māsu profesionālās vajadzības un darba motivāciju ietekmējošie faktori - Kānīte, Sanda (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma – Garīgajā aprūpē nodarbināto māsu profesionālās vajadzības un darba motivāciju ietekmējošie faktori. Tēmas aktualitāti nosaka fakts, ka līdz šim nav pievērsta pietiekama uzmanība māsu profesionālajām vajadzībām un māsu motivācijai būt nodarbinātām garīgās aprūpes jomā. Pētījuma mērķis ir noskaidrot garīgajā veselības aprūpē nodarbināto māsu profesionālās vajadzības un darba motivāciju ietekmējošos faktorus. Mērķa sasniegšanai tiek īstenoti sekojoši uzdevumi: Analizēta literatūra par māsu profesionālajām vajadzībām un darba motivāciju ietekmējošajiem faktoriem, pētāmā problēma pamatota māszinību teorijā, izveidots pētniecības instruments – aptaujas anketa, veikta aptauja un pamatojoties uz iegūtajiem datiem, izdarīti secinājumi. Pētniecības darba gaitā izvirzīta sekojoša hipotēze: garīgajā veselības aprūpē nodarbināto māsu darba motivāciju ietekmējošie faktori ir vairāk saistīti ar māsu personīgo profesionālo vajadzību apmierinātību. Pētījumā pielietotā metode - kvantitatīvā pētniecības metode. Rezultāti. Māsu darba motivāciju ietekmējošie faktori ir vairāk saistīti ar māsu personīgo profesionālo vajadzību apmierināšanu nekā ar personīgā labuma gūšanu.Pētnieciskā darba gaitā tika izvirzītā hipotēze ir apstiprināta.

Bachleors` s paper theme is The Professional needs of nurses and the influencig factors of job motivation in menthal care. The relevance of the topic is determined by the fact that so far insufficient attention has been paid to the professional needs of nurses and the motivation of nurses to be employed in the field of mental care. The aim of research is to find out the professional needs of nurses employed in mental health care and the factors influencing work motivation. To achieve the goal, the following tasks are implemented: analize of literature on nursing professional needs and job motivation influencing factors, the problem is based on the theory of nursing, creation of research tool, conduct a survey based on the obtained data, make conclusion. Hypotesis of research is The nurse job influencing factors of job motivation of the nurses involved in mental health are more related to the satisfaction of the personal professional needs. In study quantitative research method was used. Results. Nurse job influencing factors of job motivation of the nurses involved in mental health are more related to the satisfaction of the personal professional needs than Professional gain. The hypothesis was confirmed. Key words: menthal health, motivation, professional needs
The Professional Needs of Nurses and the Influencing Factors of Job Motivation in Menthal Care
Keywords: Medicīna; garīgā aprūpe; motivācija; profesionālās vajadzības; garīgās māsas