Interneta telefonijas iespēju analīze. - Zurkovs, Edgars (Latvijas Universitāte, 2010)
Šajā kvalifikācijas darbā tiek pētītas interneta telefonijas (VoIP) attīstības iespējas. Darbā aplūkoti šīs tehnoloģijas sniegtie pakalpojumi, izanalizētas nākotnes perspektīvas, apskatīti un salīdzināti populārākie audio un video datu pārraides protokoli. Padziļināti tika izpētītas metodes interneta telefonijas drošības un aizsardzības uzlabošanai un aprakstītas VoIP izmantošanas iespējas mājās un uzņēmumos. Tāpat tiek testēti un salīdzināti dažādi populāri interneta pieslēgumi, lai noteiktu to kvalitātes atbilstību interneta telefonijas sakaru prasībām. Kvalifikācijas darbam ir 48 lapaspuses, tajā ir 11 tabulas un 20 attēli. Atslēgvārdi: datortīklu administrešana, interneta telefonija, VoIP, VvoIP

The following qualification work researches internet telephony (VoIP) possibilities. Work considers different services which internet telephony can offer, as well as analyses and compares future perspectives, the most popular audio and video data transactions. Methods of internet telephony have been researhed deeper in order to improve safety and security of the phone process. Work explores the usage of VoIP at home and enterprises. Different popular internet connections are tested and compared in order to define appropriate internet quality for internet telephony service. Work consists of 48 pages including 11 tabeles and 20 pictures. Keywords: computer network administration, internet telphony, VoIP, VvoIP
Analysis of internet telephony options.
Keywords: Datorzinātne