Fizisko aktivitāšu izmantošana integrētai satura apguvei pirmsskolas 2.posmā - Šale, Sandra (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autors: Sandra Šale Vadītājs: Daiga Kalniņa Darba tēma: Fizisko aktivitāšu izmantošana integrētai satura apguvei pirmsskolas 2.posmā. Pētījuma mērķis: analizēt un aprobēt fizikālo aktivitāšu integrēšanu mācību satura apguvei 2. posmā. Uzdevumi: 1. Analizēt pedagoģisko un psiholoģisko literatūru par integrēto pedagoģisko procesu. 2.Veikt teorētiskās, metodiskās literatūras un dokumentu analīzi par fiziskajām aktivitātēm integrējot tās mācību vidē. 3.Analizēt fizisko aktivitāšu integrēšanu mācību procesā, lai noskaidrotu mācību satura apguves iespējas. 4.Veikt empīrisko pētījumu par fizisko aktivitāšu integrēšanu mācību procesā. 5.Analizēt pētījuma rezultātus, veikt secinājumus un izstrādāt ieteikumus pirmsskolas skolotājiem. Pētījuma jautājums: Kā izmantot fiziskās aktivitātes integrētai satura apguvei pirmsskolas 2.posmā? Metodes: teorētiskās literatūras analīze, empīriskās- bērnu novērojums, pētījuma eksperimentēšanā. Darba teorētiskā daļā ir pētīta un analizēta pedagoģiskā literatūra, bērnu attīstības raksturojums- fizisko aktivitāšu attīstības līmenis pirmsskolas 2.posmā. Pētīta un analizēta integrēšanas literatūra, integrētas nodarbības plānošanas metodes. Atslēgas vārdi: fiziskas aktivitātes, integrēta nodarbība, mācību saturs

Author of the work: Sandra Šale Scientific supervisor: Daiga Kalniņa Qualification paper topic is: “Use of physical activity for integrated content learning in pre-primary phase 2”. Objective of the study: to analyse and apron the integration of physical activities for learning content in phase 2. Exercises: 1.Analyse pedagogical an psychological literature on the integrated pedagogical procss. 2.Perform analysis of theoretical, methodological literature and documents on physical activity by integrating them into the learning environment. 3.Analyse the integration of physical activity into the learning process in order to explore learning possibilities. 4.Carry out an emirical study on integrating physical activity into the learning process. 5.Analyse the results of the study, draw conclusions and develop recommendations for preschool teachers. Qualification question: How to use physical activity for integrated content learning in preschool phase 2? Several methods have been used in the study: theoretical literature analysis, empirical – child observation, study experimentation. The theoretical part of the work explores and analyses pedagogicl literature, child development chracterisation - the level of development of physical activity in stage 2 of preschool. Research and analysis of integration literature, integrated lesson planning methods. Keywords: physical activity, integrated class, learning content.
Use of physical activity for integrated content learning in pre-school Phase 2
Keywords: Izglītības zinātnes; fiziskās; aktivitātes; integrēta; nodarbība; mācību