Darbinieku loma inovāciju realizēšnā banku sektorā - Bunka, Anete (Latvijas Universitāte, 2012)
Inovācijas mūsdienās ir banku konkurētspējas dzinējspēks, tādēļ ir aktuāli atrast veidu, kā tās ieviest, kas gala rezultātā sniegtu izmaksu samazinājumu. Autore darbā atklāj, ka komandā jāpanāk, lai problēmu risināšana un inovāciju ieviešana ir ikdienas darbs ikvienam darbiniekam bankā. Inovāciju ieviešana sadarbībā ar lokālo inovāciju speciālistu un darbiniekiem ilgtermiņā sniedz izmaksu samazinājumu. Darbinieku komandas vadītājs nedrīkst iejaukties inovāciju realizēšanā, jo kontrole no vadītāja puses neveicina jaunu ideju radīšanu. Darbs sastāv no 82 lapām, darbā izmantotas 16 tabulas, 20 attēli, 3 pielikumi un 61 izmantotās literatūras avoti. Atslēgvārdi: inovācijas, lokālais inovāciju speciālists, darbinieki, banka.

Nowadays innovations are a driving force of competitiveness, therefore it is important to find a way how to implement them, as a result it should bring cost reduction. The author emphasizes, that problem solving and innovation implementation should be as a daily work for each and every employee at bank. Cooperation with local innovation specialist and employees in a long term brings cost reduction. Control from management side do not motivates to create new ideas, therefore manager of employees cannot participate in innovation implementation. The Paper consists of 82 pages, and contains 16 tables, 20 pictures, 61 appendixes, and 61 sources of information. The key words: the innovation, the local innovation specialist, the employees, the bank
Employees role on innovation realization in banking sector
Keywords: Vadībzinātne