Nepilna laika nodarbinātība Latvijā: studentu perspektīva - Bērtulāne, Inese (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Nepilna laika nodarbinātība Latvijā: studentu perspektīva”. Eiropas Savienības dalībvalstīs liela nozīme tiek piešėirta jauniešu bezdarba samazināšanai. Lai arī nepilna laika nodarbinātība Latvijā ir maz izplatīta, tā ir pieprasīta studējošu jauniešu vidū. Pētījuma mērėis ir noskaidrot studējošu jauniešu pieĦemtās prakses un to vērtējumu, apvienojot pilna laika studijas ar nepilna laika nodarbinātību Latvijā. Pētījuma rezultāti tiek skatīti darba, izglītības un citu dzīves jomu saskaĦošanas kontekstā. Bakalaura darbs satur 44 lappuses, 1 pielikumu, tā sagatavošanā izmantoti 28 literatūras un informācijas avoti.

The topic of bachelor thesis is “Part-time Employment in Latvia: Students’ Perspective”. Significant attention has been paid to youth unemployment reduction in European Union member states. Part time employment is not embraced widely in Latvia, however, it is popular among young students. The aim of this research is to find out young student’s established practices and their evaluation of combining full time studies with part time job in Latvia. Research results are examined through reconciliation of work, education and one’s private life. The research paper contains 44 pages, one annex and 28 information and literature sources.
Part-time Employment in Latvia: Student’s Perspective
Keywords: Antropoloģija; jaunieši; studenti; nepilna laika nodarbinātība; apvienošanas prakses; darba un privātās dzīves līdzsvars