Dažu stiegro diferenciālvienādojumu skaitliskā risināšana - Štrausa, Ilze (Latvijas Universitāte, 2009)
Šajā darbā tiek apskatītas Košī problēmas un robežproblēmas parastajiem diferenciālvienādojumiem, kā arī robežproblēma 1D (vienas dimensijas), 2D (divdimensijas) Puasona vienādojumam, un jaukta veida problēma siltuma vadīšanas vienādojumam parciālajiem diferenciālvienādojumiem. Doti šo problēmu analītiskie atrisinājumi un tiek pētīta šo problēmu stiegrības pakāpe. Skaitliskie atrisinājumi iegūti ar datorprogrammas MATLAB palīdzību.

This work to see over Koshi problems and boundary problems for plain differential equations, as well as boundary problem for the one – dimension and two – dimansional Puason equation, and mixed kind problem of thermal – conductivity equation for partial differential equations. To give analytic solutions of this problems and to investigate power of a stiff of this problems. Numerical solutions to get with the help of computerprogramme MATLAB.
Numerical solving of some stiff differential equations
Keywords: Matemātika