3D modelēšanas rīks - Valters, Otto (Latvijas Universitāte, 2012)
Kvalifikācijas darba mērķis ir apgūt OpenGL grafikas bibliotēku, 3D datorgrafikas īpatnības un algoritmus 3D modeļu apstrādāšanai. Kā projektu, ar kuru realizēt šos mērķus autors izvēlējās uz OpenGL bāzētu 3D modelēšanas rīka izveidi, jo, lai realizētu kvalitatīvu un ātru modelēšanas rīku ir nepieciešama augsta izpratne par OpenGL un 3D modeļu apstrādes algoritmiem. Kvalifikācijas darba gaitā ir izveidots rīks ar modelēšanas pamatfunkcijām un citu funkcionalitāti, kuru autors uzskatīja par noderīgu veidojot 3D modeļus un tika iegūtas jaunas zināšanas par mūsdienīgas 3D grafikas programmēšanu.

The goal of this Project is to learn the OpenGL graphics library, learn about 3D computer graphics in general and algorithms for working with 3D models. As a programmable Project to achieve these goals the author has chosen to create an OpenGL based 3D modeling tool, since, creating a fast, good quality tool requires a deep understanding of both, OpenGL and 3D model algorithms. During the course of this Project a modeling tool was created with basic modeling functions and extra functionality that the author considered useful in a 3D modeling program, and new knowledge was acquired about modern 3D graphics programming.
3D modeling tool
Keywords: Datorzinātne