Latvijas apdrošināšanas sabiedrību konkurētspējas analīze - Torgāne, Kitija (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma ir – Latvijas apdrošināšanas sabiedrību konkurētspējas analīze. Aktuāla šī tēma ir tāpēc, ka konkurētspējas attīstība ir neatņemama valsts izvirzīto prioritāšu daļa, kā arī katra uzņēmuma attīstības faktors. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt apdrošināšanas nozares konkurētspēju un tā konkurētspējas paaugstināšanas iespējas. Darbs sastāv no trijām sadaļām. Pirmā daļā ir pētīts konkurētspējas jēdziens, konkurētspēju ietekmējošie spēki un faktori, kā Eiropas Savienības politika pakalpojumu sfēras konkurētspējas paaugstināšanā. Otrā daļā ir raksturota apdrošināšanas nozare un ir apskatīti apdrošināšanas tirgus dalībnieki Latvijā. Trešajā daļā ir analizēti Latvijas apdrošināšanas sabiedrību konkurētspējas faktori – garantijas fonds un apdrošināšanas produktu izplatīšanas politika. Darbā iekļauti 5 attēli un 5 tabulas.

The Bachelor’s Work theme is Competitiveness analyses of the insurance companies in Latvia. Development of the competitiveness is both imperceptible part of state’s highlighted priorities, and the factor on the development of each separate company. The objective of the Bachelor’s Work is to study the competitiveness of insurance sector and to raise possibilities of competitiveness. The Work consists of three parts. Part 1 of the Work the author has studied the competitiveness, the factors that influence the competitiveness and politics in raising competitiveness for services. Part 2 of the Work is described the sector of insurance and participants of insurance market in Latvia. Part 3 of the Work analyses 2 factors – guarantee fund and politics of insurance products sale. There are 5 pictures and tables.
Competitiveness Analyses of the Insurance Companies in Latvia
Keywords: Vadībzinātne