Inovācijas diplomātijā kā pamats Transnacionālo korporāciju ienākšanai un ilgtermiņa darbībai valstī - Naglis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs ir izstrādāts ņemot vērā šī brīža aktualitātes – starptautiskās ekonomiskās darbības robežu izzušanu un valstu ekonomiskā stāvokļa uzlabošanos pēc ekonomiskās krīzes. Krīze mainīja vispārpieņemtos uzskatus par globālo ekonomiku, un, pēc ekonomistu domām, faktori, kas palīdzēja valstīm atgūties bija: investīcijas, inovācijas un sekmīga valsts ekonomiskās politikas realizācija. Pēc krīzes laiks ir iespēja parādīt to kā valsts spēj darboties sarežģītā situācija un efektīvi atgūties, kā arī, ka tajā ir saskatāms potenciāls investīciju ieguldīšanas jomā. Tēmas aktualitāti nosaka investīciju un uzņēmējdarbības svarīgums valsts ilgtspējīgas attīstības kontekstā. Pēc būtības investīcijas ir valsts ekonomiskās darbības garants, ko var salīdzināt, piemēram, ar valsts budžeta deficītu vai pārpalikumu, un inovācijas diplomātiskajos procesos nozīmē efektīvu investīciju piesaisti, līdz ar to stabilāku valsts ekonomisko stāvokli. Mūsdienu pasaulē ir liela nozīme tam kāda ir valsts e

The bachelor’s work is made whilst taking notice of current events- the disappearance of the borders in international economic activities and improvement in the economic situation of countries in post-crisis period. The crisis changed generally accepted views on global economy and, according to economists, factors that helped countries to recover were: investment, innovation and successful national economic policy. Post economic crisis period is the possibility time for countries to show that they are able to operate efficiently and recover during a difficult situation as well as showing visible potential that the country is an investment area. The topic states the importance of investments and entrepreneurship in the context of sustainable development of a country. This is what makes the topic current. Investments are a factor of national economic activity, which can be compared, for example, with the deficit or surplus of a country’s budget and innovation in diplomatic processes me
Innovation in Diplomacy as the Basis for Entry and Long-term Operation of Transnational Corporations in a Country
Keywords: Ekonomika