Zinātnisko rakstu un to autoru citējamības tendenču izvērtēšana un salīdzināšana - Straumanis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2021)
Mūsdienās zinātniekiem ir grūti izvērtēt pētījumu virzienu tendences, jo esošie publikāciju meklēšanas risinājumi nesniedz pietiekami smalkas datu savākšanas un analīzes iespējas. Bakalaura darbā tiks veidots risinājums automatizētai tīmekļa pārmeklēšanai, datu tīrīšanai un analīzei. Šis risinājums sniegs plašāku ieskatu nodefinētās zinātnes jomās, un sniegs iespēju novērtēt visperspektīvākos pētījumu virzienus.

Nowadays, it is difficult for scientists to evaluate trends in research directions. The existing publication search solutions do not provide sufficient data collection and analysis capabilities. The Bachelor's work will be created to create a solution for automated web crawling, data cleaning, and analysis. This solution will provide a broader insight into the defined areas of science and will provide an opportunity to evaluate the most promising areas of research.
Citation trend analysis and comparison of scientific articles and authors
Keywords: Datorzinātne; Scopus publikācijas; tendences; laika raindas prognozēšana; tīmekļa pārmeklēšana