Kustību rotaļa kā veiklības attīstīšanas līdzeklis sākumskolā sporta nodarbībās. - Flaksa, Marta (Latvijas Universitāte, 2009)
Sporta stundām ir noteicoša loma bērna audzināšanā. Tās nostiprina bērna veselību un veicina viņu fizisko un garīgo spēju vispusīgu attīstību. Sporta skolotāja uzdevums ir organizēt interesantas sporta stundas, viņam ir jāieinteresē bērns, jāaizrauj ar sportu, protams, tajā pašā laikā mācot un pilnveidojot prasmes un iemaņas attiecīgā sporta disciplīnā. Sākumskolā sporta stundās ļoti izplatīta ir rotaļu metode, jo ar kustību rotaļu palīdzību skolēni ātrākā laika posmā var iemācīties sarežģītas kustības. Līdz ar to es izvēlējos savā darbā izpētīt, kā ar kustību rotaļu palīdzību tiek attīstīta veiklība sākumskolā. Sporta stundai ir jābūt veidotai atbilstoši sākumskolēnu vecumam, jāņem vērā viņu anatomiskās, fizioloģiskās un psiholoģiskās īpatnības. Skolotājs stundas saturā var iekļaut tādus vingrinājumus, kustību rotaļas, kādus bērns tajā vecumā var izpildīt. Atslēgas vārdi: sākumskola, skolotājs, skolēns, sporta stunda, kustību rotaļa, veiklība.

ANOTACION Sports lessons have a determininative role in child’s growth. It improves a health and promotes physical and mental evolution of a child. The main task of sports lesson teacher is to create an intresting lesson so everybody get involved. Lesson could be as a game but in the same time it has to learn about sports, improve skills and discipline. It is popular to make a lesson as a game between teachers in primary school because game makes more easy to learn difficult exercises for the pupils. That was the main reason why I decided to make research how motion games helps to improve skills of pupils in elementary school. Sports lesson must be made according to pupils age, anatomical, physiological and physohological individualities. Teacher in sports lesson should include only such games, exercises and tasks that can be done by pupils in certain age. Key words: primiry school, teacher, pupil, sport lesson, motion game, skills.
The motion play as means of skill development in sport lessons in primary school.
Keywords: Pedagoģija