Uzmanības un acu kustību raksturlielumi meklēšanas uzdevumā - Pladere, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbs „Uzmanības un acu kustību raksturlielumi meklēšanas uzdevumā” uzrakstīts latviešu valodā, uz 36 lappusēm, satur 9 attēlus, 1 tabulu un 52 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: novērtēt perifērās informācijas ietekmi uz uzmanību un acu kustībām meklēšanas uzdevumā. Metode: astoņi indivīdi pildīja vizuālās meklēšanas uzdevumu ar dažādu perifērās informācijas saturu acu kustību pieraksta laikā, izmantojot iViewX HiSpeed 500 Hz okulogrāfu. Rezultāti: Palielinoties perifērās informācijas daudzumam vizuālās meklēšanas uzdevumā, vidējais fiksāciju skaits samazinās, bet vidējais fiksācijas ilgums un sakāžu amplitūda pieaug, tādēļ nepieciešams ilgāks laiks viena mērķa atrašanai un kļūdu ir vairāk. Atslēgas vārdi: uzmanība, vizuālā meklēšana, perifērā informācija, acu kustības.

The master thesis ‘Characteristics of attention and eye movements in visual search’ is written in Latvian, it contains 36 pages, 9 figures, 1 table, 52 references. Aim: to determine the influence of peripheral information on attention and eye movements during the visual search. Methods: eight individuals completed series of visual search task with different peripheral information content while eye movements were recorded with iViewX HiSpeed 500 Hz system. Results: When the amount of peripheral information increases in visual search, mean number of fixations decreases, but mean fixation duration and saccade amplitude increases, therefore time to search for a target increases and the error rate is higher. Key words: attention, visual search, peripheral information, eye movements.
Characteristics of attention and eye movements in visual search
Keywords: Fizika