Sferocilindriskās korekcijas salīdzinājums starp attālināti un klātienē veiktu redzes pārbaudi - Dilendorfa, Kate (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 36 lapaspusēm, satur 8 attēlus, 6 tabulas, 3 formulas, 4 pielikumus un 102 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis ir salīdzināt attālinātajā un klātienes redzes pārbaudē iegūtās sferocilindriskās korekcijas parametrus. Tika salīdzinātas sferocilindriskās korekcijas parametru atšķirības, kā arī veikta aptauja, lai noskaidrotu pacientu subjektīvo viedokli par attālinātām redzes pārbaudēm. Tika iegūtas klīniski nenozīmīgas sferocilindriskās korekcijas parametru atšķirības starp klātienē un attālināti veiktās pārbaudes rezultātiem. Kopumā 80 % pacientu ir pozitīva attieksme pret attālinātas redzes pārbaudes pakalpojumu.

The master's thesis is written in Latvian on 36 pages. It contains 8 figures, 6 tables, 3 formulas, 4 attachments, 102 references to literature sources. The master’s thesis aim is to compare the parameters of the spherocylindrical correction which were obtained in the remote and in-person vision examinations. Differences in spherocylindrical correction parameters were compared. Also survey was conducted to find out the patient's subjective opinion about remote vision examination. A clinically insignificant difference in spherocylindrical correction parameters was obtained between the results of the in-person and remote examination. Overall, 80 % of patients have a positive attitude towards the remote vision examination.
Comparison of Spherocylindrical Correction Obtained by Remote Versus In-Person Vision Examination
Keywords: Klīniskā optometrija; attālināta redzes pārbaude; teleoptometrija; telerefrakcija; sferocilindriska korekcija