Sociālā tīkla izstrāde, izmantojot “Laravel” un “Vue.js” ietvarus - Palamarčuks, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2024)
Šī kvalifikācijas darba mērķis ir detalizēti aprakstīt un izveidot sociālo tīklu, izmantojot "Larvel" un "Vue.js" ietvarus. Tīmekļa vietne ir izveidota ar nodomu nodrošināt lietotājiem iespēju dalīties ar saviem rakstiem un komentāriem. Tīmekļa vietne arī nodrošina lietotājiem iespēju iepazīties un komunicēt ar citiem tās lietotājiem. Sistēmas galvenie funkcionalitātes elementi ietver iespēju lietotājiem izveidot un publicēt savus rakstus, kā arī komentēt citu lietotāju veidotos rakstus. Papildus tam, lietotāji var izveidot privātas sarunas un sūtīt vēstules citiem lietotājiem, veicinot to savstarpējo komunikāciju. Lai uzlabotu lietotāja pieredzi, katram sistēmas lietotājam ir savs personalizējams profils, kuru tas var rediģēt. Kvalifikācijas darba dokumentācija ietver sadaļas par programmatūras prasību specifikāciju (PPS), kur aprakstītas sistēmas tehnikas un funkcionalitātes prasības, kā arī programmatūras projektējuma aprakstu (PPA), kas detalizēti skaidro sistēmas izstrādes un realizācijas posmus. Dokumentācijā ir apskatītas arī citas svarīgas nodaļas, sniedzot pilnīgu priekšstatu par sistēmas izstrādes procesu, tā funkcijām un izveides risinājumiem.

The aim of this qualification work is to comprehensively describe and develop a social network using the "Laravel" and "Vue.js" frameworks. The website is designed to provide users with the opportunity to share their posts and comments. Additionally, the website facilitates users in getting to know and communicating with other users. The main functionality elements of the system include the ability for users to create and publish their posts, as well as to comment on posts created by other users. In addition to this, users can initiate private conversations and send messages to other users, fostering interpersonal communication. To enhance the user experience, each user of the system has a customizable profile that they can edit. The documentation of the qualification work includes sections on the Software Requirements Specification (SRS), describing the technical and functional requirements of the system, as well as the Software Design Description (SDD), which elaborates on the stages of system development and implementation. The documentation also covers other essential sections, providing a comprehensive overview of the system development process, its functionalities, and the solutions employed in its creation.
Social network development using "Laravel" and "Vue.js" frameworks
Keywords: Datorzinātne; Sociālais tīkls; Tīmekļa vietne; Raksti; Saziņa; Personalizēšana