Krājumi un to novērtēšanas un uzskaites īpatnības meža nozares uzņēmumā SIA "Vārpas 1" - Zalužinska, Ilze (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbā tiek raksturota krājumu uzskaite un novērtēšana no teorētiskā aspekta, tās īpatnības un problēmas meža nozares uzņēmumā SIA “Vārpas 1”. Mērķis ir pamatojoties uz krājumu novērtēšanas un uzskaites politikas teorētisko nostādņu analīzi, novērtēt krājumu uzskaites politiku meža nozares uzņēmumā SIA “Vārpas 1” un meža nozarē kopumā, kā rezultātā identificēt nepilnības un izstrādāt priekšlikumus to risināšanai. Maģistra darba galvenie uzdevumi ir izpētīt speciālo literatūru, konstatēt likuma normu izmaiņas Latvijā attiecībā uz krājumiem, raksturot krājumu uzskaites procesus meža nozares uzņēmumā SIA “Vārpas 1, izstrādāt un veikt aptauju, kā arī identificēt problēmas un izstrādāt priekšlikumus. Darba izstrādes rezultātā autore konstatē vairākas problēmas SIA “Vārpas 1” uzņēmumā un meža nozarē kopumā un izstrādājusi priekšlikumus to risināšanai.

The paper describes the stock records and evaluation from a theoretical point of view, its peculiarities and problems in the forest industry company Ltd. "Varpas 1". The goal is: based on a stock assessment and accounting policies of the theoretical framework analysis, evaluate the stocks accounting policies in forest industry company Ltd. "Varpas 1" and the forest sector as a whole, as a result, identify gaps and develop proposals to address them. Master's thesis main tasks are to study special literature, to identify changes in the norms of Latvian law for stocks to characterize stocks accounting processes of the forest sector company SIA "Varpas 1, to develop and conduct a survey, as well as to identify problems and develop proposals. As a result of these thesis, the author finds several problems at the SIA "Varpas 1" company and the forest sector as a whole and developed proposals to address them.
Recognition and Evaluation of Inventory in Forest Industry Company Varpas 1 Ltd
Keywords: Ekonomika; krājumi; meža nozare; novērtēšana; grāmatvedība