Skaistkalnes Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas Romas katoļu baznīcas un Svētā Pāvila pirmā vientuļnieka ordeņa vieta Skaistkalnes pagasta kultūrtelpā - Barkauska, Alise (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalura darba tēma ir “Skaistkalnes Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas Romas katoļu baznīcas un Svētā Pāvila pirmā vientuļnieka ordeņa vieta Skaistkalnes pagasta kultūrtelpā”. Līdz šim nav veikti pētījumi par Skaistkalnes baznīcas un tai kalpojošā ordeņa nozīmi un darbību Skaistkalnes pagastā. Darba mērķis ir izpētīt un aprakstīt Skaistkalnes baznīcas un paulīniešu ordeņa tēvu vietu Skaistkalnes pagastā, balstoties uz dokumentu analīzi, pieejamajām publikācijām un veiktajām intervijām. Bakalaura darba teorētiskā bāze ir sociālā kapitāla teorija un pamatotās teorijas pieeja. Pētījuma rezultātā tika noskaidrots, ka tēvs Jānis visā Skaistkalnes pagastā ir autoritāte, viņš iespēju robežās iesaistās visos pasākumos, ko rīko Skaistkalnes pagasts vai Skaistkalnes vidusskola. Skaistkalnes baznīca kopš paulīniešu ordeņa ierašanās tajā ir kļuvusi populāra tūristu vidū. Skaistkalnes iedzīvotāji lepojas gan ar baznīcu, gan ar paulīniešu ordeni.

The theme of the Bachelor work is “Skaistkalne Holy Virgin Maria Heaven's Reception Roman Catholic church`s and Order`s of Saint Paul the First Hermit place in Skaistkalne parish cultural area”. So far, no research has been performed about the role of Skaistkalne church and the order of pauline in Skaistkalnes civil parish. The aim of the work is to research and describe the place of Skaistkalne church and the Order of pauline in Skaistkalne civil parish based on document analysis, available publications and interviews. The theoretical basis of the Bachelor's paper is Social Capital Theory and The Appropriate Theory Approach. In conclusions of the Bachelor’s find’s out that father Janis is authority in the Skaistkalne civil parish. He is involved, as far as possible, in all activities organized by Skaistkalne parish or Skaistkalne secondary school. Skaistkalnes Church has become popular among tourists since the arrival the Order of the pauline. The inhabitants of Skaistkalne are proud of both – the church and the Order of the pauline.
Skaistkalne Holy Virgin Maria Heaven's Reception Roman Catholic Church's and Order's of Saint Paul the First Hermit place in Skaistkalne parish cultural area
Keywords: Bibliotēkzinātne; Skaistkalnes baznīca; Skaistkalne; paulīniešu ordenis; Skaistkalnes church; Skaistkalne