Montesori materiālu izmantošana 5-6 gadus vecu bērnu matemātisko prasmju apguvē - Neimane, Māra (Latvijas Universitāte, 2016)
Šī darba mērķis ir pētīt Montesori matemātikas materiālu izmantošanas iespējas un efektivitāti 5 – 6 gadu vecu bērnu matemātisko prasmju apguvē. Pētījuma jautājums ir - kā, izmantojot Montesori matemātisko materiālu, veidojas matemātiskās prasmes 5 – 6 gadu vecumā? Uzdevumi: •Analizēt teorētiskās nostrādnes par metemātisko prasmju apguvi 5 – 6 gadu vecumā; •Analizēt teorētisko literatūru par Montesori pedagoģiskās pieejas būtību un matemātiskā materiāla izmantošanu; •Analizēt 5 – 6 gadu vecu bērnu matemātisko prasmju apguves līmeni; •Izstrādāt priekšlikumus matemātisko prasmju apguvei. Izmantotās metodes: •Teorētiskās literatūras analīze; •Pedagoģiskā novērošana; •Intervija. Apkopojot teorētiskos materiālus un izvērtējot bērnu zināšanas, apkopoti seciājumi par Montesori materiālu nozīmi matemātikas apgūšanā pirmsskolā

This work aim is usage of Montesori Materials for development of mathematical skills for 5 to 6 years olds. The research qestion is: how, using the Montessori math materials, formed the mathematical skills of 5-6 year-olds. Tasks: •Analyze theoretical materials of mathematical skills 5-6 years of age; •Analuze theoretical materials of Montessori pedagogical approaches and use of matematical material; • Analyze the 5-6 year-old children's mathematical skills; • Develop proposals for mathematical skills. Used method: •Analise of theoretical material; •Pedagogical observation; •Interview. Summing up the theoretical material and assessing children's knowledge, compiled conclusions of Montessori materials meaning formed the matematical skills.
Usage of Montesori materials for development of mathematical skills for 5 to 6 years olds
Keywords: Pedagoģija; pirmsskolas pedagoģija; Montesori pedagoģija; Montesori materiāli; matemātiskās prasmes