Tālpārdošana kā specifisks pievienotās vērtības nodokļa institūts preču piegādes darījumos - Starkova, Aļina (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba tēma “Tālpārdošanas kā specifisks Pievienotās vērtības nodokļa institūts preču piegādes darījumos” ir attiecināma uz PVN piemērošanas regulējumu tālpārdošanas darījumos, kas Latvijā stājās spēkā no 2013. gada 1.janvāra. Iepriekšminētais regulējums ir attiecināms uz preču pārdošanas veidiem, izmantojot attālinātus resursus (internets, katalogi, u.c.). Diplomdarba mērķis ir, pamatojoties uz PVN piemērošanas regulējuma analīzi un salīdzinot tālpārdošanas darījumus ar preču piegādēm, identificēt nozīmīgākās problēmas un izstrādāt priekšlikumus tālpārdošanas PVN piemērošanas sistēmas pilnveidošanai. Izmantotas pētījuma metodes: novērošana, analizēšana, grafiskas un salīdzināšanas metodes.

The diploma thesis “The distance selling as specific concept of value added tax within supply of goods” considers application of VAT in distance sales transactions, which are eligible in Latvia as from 1 January, 2013. This regulation is attributable to sale of goods performed through distance arrangement (internet, catalogue sale of goods etc.). Purpose of the diploma thesis: is to identify significant problems and develop propositions on optimization of the VAT distance sales concept, based on analysis of the VAT regulations and comparison of the distance sales with regular supply of goods’ transactions. Methods applied within analysis: observation, analysis, graphical and comparative methods.
The distance selling as specific concept of value added tax within supply of goods
Keywords: Ekonomika; Eiropas Savienības Direktīvas; PVN likums; pievienotās vērtības nodoklis; preču piegāde; tālpārdošana