Personāla vadības pilnveidošanas iespējas uzņēmumā AS G4S Latvia - Mauliņš, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs sastāv no 4 galvenajām daļām. Darbā ir ievietoti 30 attēli, 3 tabulas un 6 pielikumi. Kopējais darba apjoms ir 93 lappuses. Darbā autors veic pētījumu un sniedz priekšlikumus, par personāla vadības pilnveidošanas iespējām. Darba aktualitāti pamato daudzu sfēras profesionāļu atzinums, ka darbinieks ir pats vērtīgākais uzņēmuma resurss un tieši tādēļ darba devējam ir jānokomplektē visprofesionālākā komanda un pilnvērtīgi jārūpējas, lai tā būtu apmierināta ar personāla vadības procesu un vēlētos strādāt šajā organizācijā. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi – rast risinājumu personāla vadības pilnveidošanas iespējām - tika atlasīta un analizēta literatūra; veikts empīrisks pētījums, kura ietvaros tika izveidotas 3 aptaujas anketas. Pētījumā iegūtie rezultāti tika analizēti, lai noskaidrotu personāla apmierinātības ar darbu galvenos faktorus, kā arī personāla mainības galvenos iemeslus, pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem autors sniedz savus priekšlikumus. Atslēgas vārdi: personāla mainība, apmierinātība ar darbu, personāla atlase

The Paper consists of 4 main parts. There are 30 figures, 3 charts and 6 appendices included in the work. The volume of the work is 93 pages. The author investigates and gives suggestions for the development of personnel management. The topic is very actual as it has often been acknowledged by specialists of the sphere that company's most valuable resource are its employees. Therefore, the employer must recruit a professional team and must ensure that the team should be satisfied with the personnel management and were willing to work for the company. The aim of the Paper was to find possible solutions for the personnel management development. To reach the aim, relevant literature was analyzed and empirical investigation consisting of 3 types of questionnaires was made. The results of the study were analyzed to find out which factors most affect job satisfaction and which are the main reasons for labour turnover. The author submitted his suggestions based on the results of the investigation. The key words of the Paper: labour turnover, job satisfaction, personnel recruitment.
Possibilities of Personnel Management Developmeent at the JSC (Joint Stock Company) G4S Latvia
Keywords: Vadībzinātne