Ekonomiskās krīzes ietekme uz banku sektoru. - Ševčenko, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba tēma ir Ekonomiskās krīzes ietekme uz banku sektoru. Latvijas ekonomikā joprojām pastāv zināmas nenoteiktības pazīmes. Ņemot vērā pašreizējās ekonomiskās krīzes dziļumu un smagumu, tās globālo izplatību, banku sektors tāpat kā citi sastopas ar pārejas posmu no viena pietiekami liela ekonomiskā cikla uz jaunu. Notiek pārejas posms, kur ekonomiskās krīzes rezultātā notiek daudzu iepriekšējo elementu izmaiņas. Līdz ar to var teikt, ka ekonomiskās krīzes ietekme uz banku sektoru ir aktuāls un problemātisks jautājums. Darba mērķis ir noskaidrot ekonomiskās krīzes ietekmi uz banku sektoru. Darbā ir izmantotas monogrāfijas, raksti zinātnisko darbu krājumos, raksti zinātniskajos žurnālos, arī mācību literatūra, kā arī Latvijas Republikas normatīvie akti, literārie avoti, interneta resursi un banku sniegtā informācija. Diplomdarbs izstrādāts izmantojot kvalitatīvo metodi - aplūkojot un analizējot dažādus literatūras un citus informācijas ieguves avotus, saistībā ar darbā izvirzītiem mērķiem un uzdevumiem. Darbs sastāv no ievada, trijām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Atslēgvārdi: ekonomiskā krīze; banku sektors.

Theme of Diploma’s work is Economical crisis impact on banking sector. The Latvia’s economy is still exists certain signs of uncertainty. Considering depth and severity of current economic crisis, its global extension, banking sector same like others to faces with transition period from one economic cycle to the new one. Occurs transition period, where in result of economic crisis happens changes of the many previous elements. So we can say, that economical crisis impact on banking sector is actual and problematic issue. Target of this Diploma’s work is to determinate impact of economical crisis on banking sector. Monographies, patterns in scientific stocks, patterns in scientific journals, academic literature, as well as laws and regulations of Republic of Latvia, literature sources, internet resources and banking information has been used in this work. Diploma’s work was developed using the qualitative method - examining and analyzing a variety of literature and other information sources, in connection with aims and objectives of the work. Work consists from introduction, three chapters, conclusion and suggestions. Keywords: economical crisis; banking sector.
Crisis efect on the banking sector
Keywords: Ekonomika