Privātpersonu kreditēšanas attīstība Latvijā un to ietekmējošo faktoru analīze - Naidenova, Natālija (Latvijas Universitāte, 2008)
Šī darba nosaukums ir Privātpersonu kreditēšanas attīstība Latvijā un to ietekmējošo faktoru analīze. Šī darba mērķis - balstoties uz Latvijas privātpersonu kredītu tirgus un kreditēšanu ietekmējošo faktoru analīzi, izstrādāt priekšlikumus privātpersonu kreditēšanas attīstības veicināšanai Latvijā. Šī darba uzdevums ir izanalizēt kreditēšanas nozīmi privātpersonu labklājības nodrošināšanā, veikt to ietekmējošo faktoru analīzi Latvijā un noteikt tas attīstības problēmas, to risinājumus. Darbā veikta privātpersonu kreditēšanas nozīmes analīze labklājības nodrošināšanā. Tiek sniegtas hipotekāras kreditēšanas, patērētāju kreditēšanas, kā arī studiju kreditēšanas raksturojošie faktori, tiek izvērtēti to pamatprincipi un svarīgākās funkcijas. Izanalizēta nekustamā īpašuma tirgus, procentu likmju izmaiņu un valsts politikas ietekmē uz privātpersonu kreditēšanas attīstību. Tiek noteiktas kreditēšanas attīstības problēmas un sniegti to iespējami risinājumi. Darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, 6 apakšnodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba apjoms ir 89 lappuses, darba uzrakstīšanai tika izmantoti 53 avoti, no kuriem 4 avoti ir MK noteikumi un likumi, kas pieņemti Latvijas Republikā, 15 – grāmatas, 7 raksti laikrakstos, grāmatās, periodiskie izdevumi un zinātniskie raksti, 20 – Internetā publicētie materiāli, 2 – nepublicētie materiāli. Darbā tika izmantotas vispārpieņemtas ekonomikas zinātnes kvalitatīvas un kvantitatīvas metodes - salīdzināšana, apkopošana un statistisko datu grafiskā attēlošana. Balstoties uz iegūtajiem rezultātiem, nobeigumā tiek izklāstīti secinājumi un doti priekšlikumi privātpersonu kreditēšanas attīstības veicināšanai Latvijā.

The name of the master thesis is Private sector lending development in Latvia and analysis of it influencing factors. The object of the thesis is the analysis of Latvian private sector credit market and influencing factors, and based on the results to give the suggestions on development of private person lending development in Latvia. The main goal of this master thesis is to analyse the importance of private sector lending in the private sector welfare ensuring, to analyse private sector lending influencing factors, to define its development problems and find the possible solution. The importance of private sector lending in the private sector welfare ensuring is analysed in the master thesis. Essential distinctions of mortgage lending, consumer credit and educational (student) credit, the basic principles and important functions are described. The analysis of real estate market, interest rate changes and state politics influencing on privates sector lending development. The main problems of lending development are defined and the possible solutions are given. It consists of 3 parts, 6 subparts, resume and suggestions, the work consists of 89 pages, 53 sources of information were used for the writing of the thesis – 4 of them are in Latvia passed laws and Regulations of Cabinet of Ministers, 15 – literal sources, 7 – essays and the periodical issues, 20 Internet sources, 2 – unpublished sources. The very known qualitative and quantative methods of economic science such as comparison, summarizing and statistic data graphics have been used during the thesis research. In summary the suggestions about the opportunity of development of the private sector lending in Latvia are given.
Private Sector Lending Development in Latvia and Analysis of its Influencing Factors
Keywords: Ekonomika