Lasīšanas un klausīšanās prasmju pilnveide Ventspils vakara vidusskolas 5.klasē - Bērziņa, Maija (Latvijas Universitāte, 2007)
Atslēgas vārdi: lasītprasmes, klausītiesprasmes, prasmju pilnveide, metodiskais variants. Pētījumu mērķis: metodiskā varianta izveide lasīšanas un klausīšanās prasmju pilnveidei Ventspils vakara vidusskolas 5. klasē. Darba saturs: diplomdarbs izstrādāts, lai pilnveidotu lasīšanas un klausīšanās prasmes Ventspils vakara vidusskolas 5. klasē. Tam ir trīs daļas: 1.Sniegt lasīšanas un klausīšanās vispārīgu raksturojumu. 2.Izveidot metodisko variantu lasīšanas un klausīšanās prasmju pilnveidei. 3.Apkopot teoriju un praktiskos secinājumus. Pētījuma metodes: teorētiskās izpētes metodes, empīriskās izpētes metodes – anketēšana, pedagoģiskais izmēģinājumdarbs skolā. Darba rezultāti: apkopoti secinājumi par lasīšanas un klausīšanās prasmju pilnveidi Ventspils vakara vidusskolas 5. klasē. Darba izmantojamība: pētījumu var izmantot metodiskās komisijas kolēģi ideju ierosmei un papildināšanai.

Keywords: reading skills, listening skills, perfection of skills, methodological version. Aim of the research: creation of the methodological version for perfection of reading and listening skills in the 5th grade of the Ventspils’ Vespertine Secondary school. Content of the work: the diploma paper has been worked out to improve reading and listening skills in the 5th grade of the Ventspils’ Vespertine Secondary school. The work consists of three parts: 1.To provide general information about reading and listening. 2.To create methodological version for perfection of reading and listening skills. 3.To summarize theory and practical conclusions. Methods of the research: theoretical methods of research, empirical methods of research – mediatization, pedagogical test work at the school. Results of the work: conclusions about perfection of reading and listening skills in the 5th grade of the Ventspils’ Vespertine Secondary school have been summarized. Usage of the work: research can be used by students, primary school’s teachers of the Latvian language and literature
Improvement of reading and listening skills in Grade 5 of Ventspils Evening secondary school
Keywords: Pedagoģija