Jaunu AcrAB-TolC efluksa sūkņa inhibitoru sintēze - Pauniņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2022)
Jaunu AcrAB-TolC efluksa sūkņa inhibitoru sintēze. Pauniņa L., zinātniskais vadītājs Dr. sci. nat. Veliks J., konsultante Dr. chem. Madre M. Bakalaura darbs, 55 lappuses, 29 attēli, 1 tabula, 42 literatūras avoti, 4 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir veikta AcrAB-TolC efluksa sūkņa inhibitoru izpēte antibiotiku darbības efektivitātes atjaunošanai Escherichia coli baktēriju šūnās, potenciāli jaunu inhibitoru sintēžu izstrāde un to aktivitātes izvērtēšana. ANTIBIOTIKAS, ACRAB-TOLC EFLUKSA SŪKŅA INHIBITORI, MULTIREZISTENCE.

New AcrAB-TolC efflux pump inhibitor synthesis. Pauniņa L., supervisor Dr. sci. nat. Veliks J., consultant Dr. chem. Madre M. Bachelor’s thesis, 55 pages, 29 figures, 1 table, 42 references, 4 appendices. In Latvian. In this work the investigation of AcrAB-TolC efflux pump inhibitors to restore the efficacy of antibiotics in Escherichia coli cells, the syntheses development of potentially new inhibitors and the evaluation of their activity have been performed. ANTIBIOTICS, ACRAB-TOLC EFFLUX PUMP INHIBITORS, MULTIPLE DRUG RESISTANCE.
New AcrAB-TolC efflux pump inhibitor synthesis
Keywords: Ķīmija; ANTIBIOTIKAS; ACRAB-TOLC EFLUKSA SŪKŅA INHIBITORI; MULTIREZISTENCE; ESCHERICHIA COLI