Bezvadu tīkla modernizēšana (PoE) - Daniševskis, Ivars (Latvijas Universitāte, 2010)
Kvalifikācijas darbā tiek apskatīta bezvadu tīkla modernizēšana un ar to saistītie procesi. Darba mērķis ir modernizēt konkrēta objekta esošo bezvadu tīklu par mūsdienu prasībām atbilstošu, lai tas spētu nodrošināt pilnvērtīgu bezvadu iekārtu darbību un drošu piekļuvi tīkla resursiem. Paredzēts ieviest PoE tipa tīkla risinājumu, lai nodrošinātu nepārtrauktu bezvadu tīkla darbību, pat īslaicīga elektrības zuduma gadījumos. Darba izstrādes gaitā tiek konstatēts, ka iestādē jau tiek izstrādāta centralizēta bezvadu tīkla sistēma, kas balstīta uz bezvadu tīkla kontrolieri un attālinātiem tīkla raidītājiem. Šī sistēma daļēji ieviesta citos objektos, bet konkrētā objektā vēl nav. Tāpēc darbā tiek aprakstīts šis ieviešanas process. Atslēgvārdi: Bezvadu tīkls, Wireless Edge Service un Radio Port, PoE

In the qualification work there is wireless network modernization and its related processes examined. The goal of the work is to modernize wireless network of an existing unit into network that complies with present requirements in such a way that it can guaranty function of wireless network and safe access to the network resources at full value. It is planned to implement PoE type network solution to provide non-stop wireless network function at situations of short term loss of electrical power. During work development it is found out that there is a centralized wireless network system developed currently at a company that is based on Wireless Edge Manager and Radio Port. This system is partially implemented at other units but not at the current units yet. Therefore in the work the development process is described. Keywords: Wireless network, Wireless Edge Service and Radio Port, PoE
Wireless network modernization (PoE)
Keywords: Datorzinātne