Par svārstīgiem nestriktiem Hamahera agregācijas operatoriem daudzkritēriju lēmumu pieņemšanai - Kravcova, Jevgēnija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs veltīts dažiem svārstīgo nestrikto Hamahera agregācijas operatoru pielietojumiem daudzkritēriju lēmumu pieņemšanas procesa modelēšanā. Darbā aplūkoti tādi nestriktās matemātikas jēdzieni, kā t-norma, t-konorma, involūcija, svārstīga nestrikta kopa, darbības ar svārstīgiem nestriktiem elementiem, kas nepieciešami, lai definētu svārstīgo nestrikto agregācijas operatoru. Izmantojot svārstīgos nestriktos Hamahera agregācijas operatorus, aprakstīts daudzkritēriju lēmumu pieņemšanas modelis, kas pielietots skaitlisku datu apstrādē. Iegūtie rezultāti analizēti.

The subject of this work is on hesitant fuzzy Hamacher aggregation operators for multicriteria decision making. This work looks at fuzzy mathematical concepts such as t-norm, t-conorm, involution, hesitant fuzzy set, operations with hesitant fuzzy elements, what is necessary to define hesitant fuzzy aggregation operators. Work describes multicriteria decision making using hesitant fuzzy Hamacher aggregation operators, which is used for numeric data procesing. The results were analysed.
On hesitant fuzzy Hamacher aggregation operators for multicriteria decision making
Keywords: Matemātika; T-norma; T-konorma; Svārstīga nestrikta kopa; Svārstīgais nestriktais agregācijas operators