Veiktspējas datu analīzes rīks - Mačukāne, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2019)
„Veiktspējas datu analīzes rīks” ir tīmekļa lietojumprogrammatūra, kuras uzdevums ir atvieglot testēšanas rezultātā iegūto veiktspējas datu pārskatāmību, uztveramību un rezultātu salīdzināmību. Piekļūstot ārējam serverim, kurā tiek glabāti testēšanas laikā iegūtie dati, “Veiktspējas datu analīzes rīks” ļauj efektīvi vizualizēt un attēlot centrālā procesora (CPU) un brīvpiekļuves atmiņas (RAM) lietojamības testu rezultātus, caur lietotājiem draudzīgu un viegli uztveramu lietotāja interfeisu (UI), atvieglojot tālāko datu analīzes procesu. Rīks sniedz iespēju vizuāli aplūkot un salīdzināt datus konkrētos laika posmos pēc vēlamajiem parametriem: testa nosaukuma, platformas nosaukuma, platformas versijas, ierīces nosaukuma, programmatūras izstrādes komplekts (SDK) nosaukuma, programmatūras izstrādes komplekta versijas, “job“ nosaukuma un būvējuma nosaukuma. Veiktspējas datu analīzes rīks tika izstrādāts, izmantojot JavaScript, HTML un CSS valodas.

“Performance data analysis tool” is web-based application which is created in order to facilitate data overview, visibility and comparability of the performance tests results. Accessing an external server that holds test data, performance data analysis tool allows to effectively visualize and display central processing unit (CPU) usage and random-access memory (RAM) usage test results, through user-friendly and easy-to-understand user interface (UI). The tool provides the opportunity to visually view and compare data over specific time periods according to desired parameters: job name, build number, test name, platform name, platform version, device name, software development kit (SDK) name and SDK version. Performance data analysis tool was developed using JavaScript, HTML and CSS programming languages.
Performance data analysis tool
Keywords: Datorzinātne; CPU; RAM; Testēšana; Chart.js